Emmanuella

En skånsk foodie med ett kryddigt och karibiskt temperament.

Matkreatör & chocolatier

Jag heter Emmanuella Sjögren, föddes på Haiti, ett kakaoproducerande land. Växte upp i USA och bodde i England, innan jag landade i Falsterbo 2006. Man kan kalla mig skåning, men med ett kryddigt och karibiskt temperament. 

Idag driver jag företaget byEmmanuella, en liten mat och chokladateljé i Falsterbo. Jag inspireras av säsongens råvaror samt smaker som jag har upplevt genom mina resor runt om i världen. Jag brinner för ett hållbart kök och jobbar ständigt med att försöka minimera svinn. I mitt hemland Haiti, har folk inte råd att slösa med mat och använder sig av varje smula. Detta är något som påverkar mitt sätt att jobba i köket och som gör att jag även älskar att jobba med just choklad som råvara. Behandlat på rätt sätt har choklad väldigt lång hållbarhet och kan smältas och användas om och om igen utan att tappa sin kvalitet.

 

Matkreatör, kock & stylist

Som frilansande matkreatör skapar jag recept med miljötänk åt olika mattidningar och livsmedelsföretag.

Jag lagar och stylar mat för alla tänkbara sammanhang. Ibland ansvarar jag för hela processen, vilket betyder att jag skissar, scoutar, shoppar, snickrar, provlagar och fixar det som krävs, för att skapa den perfekta bilden. Jag arbetar fram nya recept till livsmedelproducenter, utifrån bestämda riktlinjer eller helt efter eget huvud och framträder även på scen inför publik, t ex vid lansering av nya matprodukter.

Bland mina tidigare uppdragsgivare inom media finns bland annat Tidningen Femina, Matmagazinet, Tidningen Mer utgiven av Svenska Dagbladet, Tidningen Allers, Tidningen Hemmet’s journal.

Har även samarbetat med Bästa Kompisar Reklam Byrå, Thorn Creative Agency, Saturnus, Älska Mat Mässan, Skåne Mat Festivalen, Duni AB & Nordic sugar.

”Med Emma fick vi in en fantastiskt kreativ och inspirerande matkreatör i tidningen, vilket uppskattades stort av våra läsare. Hennes passion för klimatsmart matlagning bottnar i ett äkta och ärligt engagemang vilket jag tror märks i slutprodukten.”

Jakob Hydén

Journalist, Chefredaktör till tidningen Mer, utgiven av Skånska Dagbladet

Hör gärna av dig!

Happy Halloween

Lychee Blackberry MartiniBy: Emmanuella Who doesn't like a fabulous martini, and if it has an edible eyball floating on top, it's even better. Halloween food or cocktails don't have to be disgusting or scary, actually if you have imagination, Halloween can be anything...

läs mer

7 + 7 =

Pin It on Pinterest

Share This
Förtroendemärke