EMMANUELLA SJÖGREN

KOKBOKSFÖRFATTARE MATSYTLIST & KREATÖR
KÖP KOKBOKBESTÄLL PAELLA CATERING

EMMANUELLA SJÖGREN

Kokboksförfattare, matstylist & kreatör

Jag föddes på Haiti, växte upp i USA och bodde i England, innan jag landade i Falsterbo 2006. Man kan kalla mig Skåning, fast en med ett kryddigt, karibiskt temperament.

Idag jobbar jag som kokboksförfattare, frilansmatkreatör och kock. Jag är även utbildad chocolatier, samt har läst WSET level 2 sommelier utbildningen.

Bland några av mina tidigare frilans uppdragsgivare finns Femina, Matmagazinet, Allers tidning, Hälsa, Nordic Sugar, och Hemmet’s Journal.

Jag inspireras av säsongens råvaror samt smaker som jag har upplevt genom mina resor runt om i världen.  Jag brinner för ett hållbart kök och jobbar ständigt med att försöka minimera svinn. I mitt hemland Haiti, har folk inte råd att slösa med mat och använder sig av varje smula. Detta är någonting som påverkar mitt sätt att jobba i köket och bakgrund till just varför jag skrev kokboken, Too Good to Waste.

Vill du samarbeta?

Som frilans matkreatör skapar jag recept med miljötänk åt olika mattidningar och livsmedelsföretag.

Jag lagar och stylar mat för alla tänkbara sammanhang. Ibland ansvarar jag för hela processen vilket betyder att jag skissar, scoutar, shoppar, snickrar, provlagar och fixar det som krävs, för att skapa den perfekta bilden. Jag arbetar fram nya recept utifrån bestämda riktlinjer, eller helt efter eget huvud, till livsmedelproducenter och framträder även på scen inför publik, t ex vid lansering av nya matprodukter.

Vad sägs om en matlagningkurs, eller chokladprovning till festen eller företagseventet?

Vill du samarbete med mig, får du gärna kontakta mig på min mobil, 0737 22 14 17 eller via nedan kontaktlänk.

Min Kokbok Too Good To Waste

En cirkulär smakresa med recept från Karibien till Sverige

Too good to waste är boken som hjälper dig att tänka cirkulärt i ditt kök genom att medvetet planera hur du tar till vara all mat du handlar. På så sätt är risken mindre att maten glöms bort och du slipper kylskåpsrensningsmiddagen, som i ärlighetens namn sällan är veckans höjdpunkt.

Too good to waste bjuder på en spännande smakresa med recept från jordens alla hörn, inte minst från Haiti där författaren Emmanuella Sjögren är född.

Förlag: LAVA   Fotograf: David Back  Formgivare: Tomas Erfart

Kobok

URVAL UR TIDIGARE TIDNINGSUPPDRAG

Rödbetssoppa i Femina
Rödbetssoppa i Femina
Rödbetssoppa i Femina
Rödbetssoppa i Femina
Rödbetssoppa i Femina
Rödbetssoppa i Femina
Rödbetssoppa i Femina
Rödbetssoppa i Femina

CHOKLAD & BAKVERK

Påsk Chokladägg
Handgjorda chokladpraliner
Chokladägg
kyss praliner

SAMARBETE MED TIDNINGEN MER

Påsk Chokladägg

Med Emma fick vi in en fantastiskt kreativ och inspirerande matkreatör i tidningen, vilket uppskattades stort av våra läsare. Hennes passion för klimatsmart matlagning bottnar i ett äkta och ärligt engagemang vilket jag tror märks i slutprodukten.

Jakob Hydén

Chef Redaktör, Journalist, Tidningen Mer, av Skånska Dagbladet

Vid vår Kick-off på HR-avdelningen på Attendo anlitade vi Emma för att vi skulle få en smakupplevelse utöver det vanliga vid middagen på kvällen. Vi blev inte besvikna! Emma är fantastisk på att laga mat, hålla en otroligt hög service och bjuda på sig själv. Förutom den fantastiska maten fick vi vara med om chokladprovning i Emmas regi och med hennes egen choklad. Vi lärde oss mycket och vilket hantverk det faktiskt är. Tusen tack Emma för dessa upplevelser både vad det gäller mat och choklad. Detta kommer vi att minnas länge!

Lena Liepe

HR Chef, Attendo Shared Service AB

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BYEMMANUELLA
Average rating:  
 0 reviews

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.